RTV7

Lokacija: Bosna i Hercegovina, Tuzla

Žanrovi: nema žanrova

Web stranica: rtv7.ba

Radio Tuzla je počela sa radom 3. maja 1953. godine odlukom Sreskog odbora Tuzla. Prvi glas bio je pokojnog glumca, spikera Maksa Damadžića. Tada je Radio Tuzla imala odašiljač od 100 vati ručne izrade koji je napravio pokojni Đorđe Lukić - Cigo, radio amater i jedan od glavnih tehničara Radio Sarajeva.
Radio Tuzla bila je prva lokalna radio-stanica u Bosni i Hercegovini. Sa predajnikom od svega 200 vati i improvizovanom antenom. Ovo je u odnosu na ranije telale, bio značajan korak na planu uvođenja savremene, brze zvučne informacije na talasu 202 metra. Početkom našeg rada tuzlansko područje je dobilo radio-stanicu kao savremenog hroničara, koja je ne samo informisala građane, već bila i značajan činilac na planu prosvjećivanja i zabave.
Na samom početku, Radio Tuzla imala je više muzičkih ansambala: narodni orkestar, zabavni orkestar, kvartet gitara, salonski orkestar i veliki broj lokalnih solista.
Danas je naša medijska kuća jedna savremena I moderna radio stanica, koja je skoro šest decenija gost u domovima svojih slušatelja. Radio Tuzla danas emituje cjelodnevni program 24,00 sata. Prateći potrebe naših slušalaca proizvodimo političke,edukativno-obrazovne, dječije, kulturne, sportske i emisije muzičkog sadržaja. Jedini na ovom području imamo profesionalno akustički obrađena dva studija i tri režije.


loader
Prijavi se putem Facebooka
Favoriti
Kreirajte svoju listu najomiljenijih radio stanica kako bi im pristupili što prije. Lista Favorita uvijek vam je nadohvat ruke.

Povijest
Ako vam se svidi radio stanica koju ste maloprije slušali, a niste ju spremili u favorite, uvijek možete ponovno do nje preko liste posljednje slušanih radio stanica 'Moja povijest'.

Trenutno u eteru
Neke radio stanice pružaju listu zadnjih pjesama u eteru, mi vam također nudimo tu listu iznad playera pri slušanju. Lista se automatski osvježava kako bi u svakom trenutku mogli doznati što slušate.

još!
Izaberite najdražu pozadinu iz naše kolekcije koja će vas ubuduće pratiti na našoj stranici. Naravno ukoliko vam dosadi možete ju promjeniti u bilo kojem trenutku.
Prijavite neispravni streaming link i mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem vremenu pomognemo da slušate željenu radio stanicu.
promjeni pozadinu
background