Radio Rab 92.6 FM

Lokacija: Hrvatska

Žanrovi: novosti, popularno, zabavna

Web stranica: radio-rab.hr

Radio Rab pokriva signalom na 92,6 MHz većinu područja grada Raba, no signal putuje slobodno, tako da imamo slušatelje i na okolnim otocima Krku, Cresu, Lošinju i Pagu.
Radio Rab lokalni je gradski radio čija programska osnova se može ukratko svesti na tri riječi: informacije, glazba i zabava. Kroz svakodnevne info emisije nastojimo najaviti i izvjestiti o svim bitnim i manje bitnim događajima s područja otoka Raba, ali i van njega, pogotovo kad je riječ o osobama i događajima koji su na bilo koji način povezani s Rabom, bilo da je riječ o kulturnim, znanstvenim, obrazovnim, političkim, ekološkim ili bilo kojim drugim temama.
Program se u pravilu izvodi po konceptu „one-man show“, uz razgovore s gostima u studiju ili putem telefona, uz snimljene priloge s terena. Program smo prilagodili neredovitim događanjima na Rabu, tako da uvijek postoji prostor za javljanja s terena kako bi bili što brži u prijenosu informacija.
Kako je riječ o malom kolektivu, pretežiti dio programa otpada na zabavno glazbeni u kojem prevladava domaća glazba, gdje opet posebno mjesto zauzimaju klape i pjesme s mora.
Lokalne vijesti i informacije slušatelji mogu svakodnevno poslušati u 8:00; 14:00 te 16:45 sati, ali i kroz razgovore s gostima, u kontakt emisijama, pa tako utorkom u 11 sati gostuju čelni ljudi lokalne samouprave te odgovaraju na pitanja voditelja i slušatelja koji se uključe u program. Također prenosimo redovito „aktualni sat“ sa sjednica Gradskog vijeća, kojima prethode najavne emisije. Nastojimo što više zbivanja pratiti uz pomoć gostiju u studiju ili putem telefonskih javljanja. „Retrovizor“ subotom u 18 sati donosi tjedni pregled lokalnih informacija.
Vijesti prenosimo s HR1 i Radio Rijeke, što je ujedno jedina vanjska produkcija u našem programu.
Brojne lokalne sportske događaje obrađujemo ponedjeljkom od 17 sati u popularnoj emisiji ŠIZ – Šport i zabava, ali i van nje. Svakodnevno slušatelji mogu sudjelovati u glazbenim kontakt emisijama u kojima sami biraju pjesme, ili glasaju za one na ljestvicama.
Brojne lokalne udruge civilnog društva surađuju s nama, od kojih neke imaju redovite mjesečne, tjedne ili dvotjedne termine. Suradnja s udrugama i klubovima redovita je i kroz najave te praćenje njihovih aktivnosti.
Radio kviz „Gori-doli“, srijedom u 9 sati, sa simboličnim nagradama je lagana mozgalica u kojoj slušatelji pokušavaju upariti ponuđene pojmove.
Lokalni dijalekt nastojimo očuvati kroz emisiju „Dvi-tri po domaću“ u kojoj autor na čakavštini komentira aktualnosti, prepričava anegdote te povremeno predstavlja čakavsko pjesništvo. „Rapska zvona“ donosi vijesti iz vjerskog života.
Direktor: Damir Ćopić
Urednik: Damir Ćopić
Adresa: Banjol 6, Rab 51280
Tel/Fax: 00385 (0)51 771 524
Mob: 00385 (0)98 355 642
e-mail: radiorab@inet.hr


loader
Prijavi se putem Facebooka
Favoriti
Kreirajte svoju listu najomiljenijih radio stanica kako bi im pristupili što prije. Lista Favorita uvijek vam je nadohvat ruke.

Povijest
Ako vam se svidi radio stanica koju ste maloprije slušali, a niste ju spremili u favorite, uvijek možete ponovno do nje preko liste posljednje slušanih radio stanica 'Moja povijest'.

Trenutno u eteru
Neke radio stanice pružaju listu zadnjih pjesama u eteru, mi vam također nudimo tu listu iznad playera pri slušanju. Lista se automatski osvježava kako bi u svakom trenutku mogli doznati što slušate.

još!
Izaberite najdražu pozadinu iz naše kolekcije koja će vas ubuduće pratiti na našoj stranici. Naravno ukoliko vam dosadi možete ju promjeniti u bilo kojem trenutku.
Prijavite neispravni streaming link i mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem vremenu pomognemo da slušate željenu radio stanicu.
promjeni pozadinu
background