Radio Naša Riječ

Lokacija: Ex Yu Dijaspora, Chicago

Žanrovi: evergreen, izvorna, laganice, narodna, religiozno

Web stranica: www.radionasarijec.com

Radio na bosanskom jeziku "Nasa Rijec" u Cikagu je medijska "avantura", koja je 1. avgusta 2005. pokrenuta bez odgovarajuce tehnicke i materijalne osnove. Jedino s cim smo raspolagali - bili su profesionalizam, znanje i sjecanje koje nas dobro sluzi. Uz znacajnu podrsku slusalaca u Cikagu, koji su uvijek razumjeli sta znaci "institucija pamcenja" - projekat je krenuo i opstaje sve dok to slusaoci hoce.
Inicijatori pokretanja R"NR", koji su pruzili i prvu finansijsku pomoc, bili su Bahra i Musan Imamovic, a potom i americka kompanija "ALFA Adjusting", sa vlasnikom Dorianom Bezanisom, kojem su njegovi radnici-Bosanci objasnili sta bi ovaj medij znacio bh. zajednici u Cikagu.
Prvih 14 mjesci program smo emitirali ponedjeljkom u trajanju od sahat vremena, da bi uz podrsku sponzora i slusalaca-pretplatnika, emitiranje produzili na 90 minuta. Trenutno R"NR" Cikago emitiramo ponedjeljkom, od 20:00 - 21:30, na frekvenciji 1240 AM (WSBC). Sve emisije su uzivo.
Na radost brojnih slusalaca sirom svijeta emisije se slusaju i putem interneta.
Web portal "Bosna Prkosna od Sna" preuzima i emitira emisije svakog utorka u 20:00 h. po evropskom vremenu; kao i vlasenicki Radio "Fenjer", koji nedjeljom, nakon vlastitog programa, emitiraju snimak prethodne emisije R"NR" Cikago.
Misija ovog medija nije samo produkcija programa! Poslusajte nase emisije i sami cete saznati koji je cilj ovog medija i kakva je koncepcija.
Ponosni smo i ne stidimo se da isticemo ljubav prema svom bicu i svom narodu, ponosni smo sto smo BiH branili kada je to trebalo - u danima dvostruke agresije, neprestano ucimo bh. historiju, zaljubljeni smo u bosanski jezik , koji smo nazalost poceli da ucimo tek 1991. godine, ne bojimo se istine koju smo dozivjeli, koju pamtimo i na koju podsjecamo, a Bosnu i Hercegovinu volimo onakvu kakva je uvijek bila, sa svim njenim MULTI prefiksima.
Zelja nam je da na principima istine ovu zemlju (upravo onakvu kakva jeste) zavole SVI oni koji su rodjeni u njoj ili vode porijeklo iz BiH. Bujrum, to je vasa domovina i tu vas niko nece odbaciti sve dok je vidite kako treba!


loader
Prijavi se putem Facebooka
Favoriti
Kreirajte svoju listu najomiljenijih radio stanica kako bi im pristupili što prije. Lista Favorita uvijek vam je nadohvat ruke.

Povijest
Ako vam se svidi radio stanica koju ste maloprije slušali, a niste ju spremili u favorite, uvijek možete ponovno do nje preko liste posljednje slušanih radio stanica 'Moja povijest'.

Trenutno u eteru
Neke radio stanice pružaju listu zadnjih pjesama u eteru, mi vam također nudimo tu listu iznad playera pri slušanju. Lista se automatski osvježava kako bi u svakom trenutku mogli doznati što slušate.

još!
Izaberite najdražu pozadinu iz naše kolekcije koja će vas ubuduće pratiti na našoj stranici. Naravno ukoliko vam dosadi možete ju promjeniti u bilo kojem trenutku.
Prijavite neispravni streaming link i mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem vremenu pomognemo da slušate željenu radio stanicu.
promjeni pozadinu
background