Radio Kampus

Lokacija: Hrvatska, Split

Žanrovi: popularno, novosti, novi val, hitovi

Web stranica: radiokampus.com.hr

Radio Kampus projekt je udruge Studenti za studente Split.
U akademskoj areni današnjice bilježimo ubrzan i nezaustavljiv napredak u audiovizualnim komunikacijama i novinarskim djelatnostima kao jedan od najbitnijih čimbenika pri pronalaženju potrebnih informacija. Sveučilište u Splitu, kao jedno od najvećih sveučilišta u Republici Hrvatskoj (za razliku od Zagreba, Osijeka i Dubrovnika), nema audio medij kojeg bi kreirali i vodili isključivo studenti i mladi. Potaknuti ovom problematikom odlučili smo se za pokretanje projekta „Radio Kampus“, kojim bismo pokrenuli prvi i jedinstveni studentski radio na ovom području, a koji je namijenjen svim studentima Sveučilišta u Splitu i mladima. Osmišljen je kao prilika za stjecanje znanja, kompetencija i iskustava u svim segmentima radijske djelatnosti kao što je pripremanje i vođenje radijskih emisija, rad na terenu, montaža, uređivanje glazbe i slične djelatnosti. Projektom „Radio Kampus“ otvorit će se prilika svim zainteresiranim studentima za stjecanje znanja, kompetencija i iskustva u radijsko – novinarskoj djelatnosti koja će omogućiti čvršću povezanost i suradnju studenata Sveučilišta u Splitu. Naglašavamo da će ovaj projekt potaknuti interdisciplinarno povezivanje sastavnica, odnosno dovest će do intenzivne interakcije između studentskih udruga, studentskih zborova i studenata kao pojedinaca, koja je ključna zbog jačanja studentske aktivnosti kao jedne od nositelja razvoja institucije Sveučilišta. Također, ovaj projekt će znatno utjecati na podizanje studentskog standarda na Sveučilištu u Splitu, ali i na podizanje ugleda među ostalim Sveučilištima u Republici Hrvatskoj. Jedan od ključnih problema Sveučilišta u Splitu svakako je i nedostatak studija novinarstva i njemu srodnih studija te smatramo da ćemo pokretanjem projekta „Radio Kampus“ potaknuti nadležne organe Sveučilišta u Splitu na ubrzavanje procesa otvaranja navedenih studija. „Radio Kampus“ je, uz sve, i plodno tlo svim budućim medijskim djelatnicima u gradu Splitu koji će svojim radom i trudom stvoriti sami sebi radno iskustvo, koje će im s obzirom na gospodarsku situaciju u budućnosti biti od egzistencijalne važnosti.
Cilj projekta je osigurati svim studentskim organizacijama Sveučilišta u Splitu, udrugama, studentskim zborovima, ali i studentima pojedincima, medijski prostor kojeg do sada nisu imali, a u kojem bi mogli besplatno, slobodno i samostalno voditi svoje radijske emisije s ciljem promoviranja obrazovanja, kulture, sporta i drugih studentskih interesa u raznim specijaliziranim emisijama. Također, jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je i omogućiti čvršću povezanost i interakciju između svih studentskih organizacija i studenata te poticanje istih na volontiranje i aktivno sudjelovanje u kreiranju studentskog života Sveučilišta u Splitu. Smatramo da ćemo pokretanjem ovakvog projekta stvoriti osjećaj zajedništva među svim studentima koji bi doveo do popularizacije studentskog aktivizma te podizanja studentskog standarda na Sveučilištu u Splitu, ali i do međusobnih suradnji studentskih organizacija prilikom pokretanja budućih projekata koji će dovesti do pozitivnih promjena u našoj zajednici. Također, jedan od ciljeva „Radio Kampusa“ je otvoriti pristup i studentima s invaliditetom, te na taj način potaknuti njihovu kvalitetniju integraciju u socijalni aspekt studentskog života. Medij radija je idealna prilika za nastavak rada udruge S4S upravo po pitanju prava studenata s invaliditetom, što naš dugogodišnji rad i dokazuje.


loader
Prijavi se putem Facebooka
Favoriti
Kreirajte svoju listu najomiljenijih radio stanica kako bi im pristupili što prije. Lista Favorita uvijek vam je nadohvat ruke.

Povijest
Ako vam se svidi radio stanica koju ste maloprije slušali, a niste ju spremili u favorite, uvijek možete ponovno do nje preko liste posljednje slušanih radio stanica 'Moja povijest'.

Trenutno u eteru
Neke radio stanice pružaju listu zadnjih pjesama u eteru, mi vam također nudimo tu listu iznad playera pri slušanju. Lista se automatski osvježava kako bi u svakom trenutku mogli doznati što slušate.

još!
Izaberite najdražu pozadinu iz naše kolekcije koja će vas ubuduće pratiti na našoj stranici. Naravno ukoliko vam dosadi možete ju promjeniti u bilo kojem trenutku.
Prijavite neispravni streaming link i mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem vremenu pomognemo da slušate željenu radio stanicu.
promjeni pozadinu
background